Paras yrityslaina vuonna 2020

Monesti yrityksen alkutaipaleilla, ja miksei myös myöhemmässäkin vaiheessa, taloudellisesti kannattava toiminta voi olla haastavaa. Investoinnit, rekrytointi tai esimerkiksi vuokra voivat ajoittain koetella yrityksen kassaa. Yritystoimintaa on kuitenkin jatkettava, joten taloudellisesti tilanteessa on hyvä kääntyä lainan puoleen. Yrityslaina onkin yleinen tapa hakea kasvua, ja varsinkin aloittavat yritykset sekä erilaiset nopeaa kasvua havittelevat start-upit rahoittavat toimintaansa lainarahalla. Tässä tekstissä kerromme enemmän yrityslainasta ja sen hakuprosessista sekä esittelemme muutamia lainapaikkoja.
fellowfinance
fellow finance yritysrahoitus
Korko
6%
Ikäraja
20 vuotta
Laina-aika
1 - 84 kk
Summat
5000 - 1000000 €
businesscredit
BusinessCredit
Korko
6%
Ikäraja
20 vuotta
Laina-aika
1 - 18 kk
Summat
1000 - 5000000 €
ferratumbusiness
Ferratum Business
Korko
6%
Ikäraja
20 vuotta
Laina-aika
1 - 24 kk
Summat
2000 - 250000 €
kasvurahoitus
Kasvurahoitus
Korko
6%
Ikäraja
20 vuotta
Laina-aika
1 - 24 kk
Summat
2000 - 100000 €
qred
Qred
Korko
6%
Ikäraja
20 vuotta
Laina-aika
1 - 18 kk
Summat
1000 - 100000 €
yritysluotto
Yritysluotto
Korko
6%
Ikäraja
20 vuotta
Laina-aika
1 - 12 kk
Summat
3000 - 100000 €

Sisällysluettelo

Edullinen yrityslaina helpottaa yrityksesi toimintaa

Mitään lainaa ei pitäisi ottaa ennen kuin sitä on ensin hieman vertaillut muihin vastaaviin lainoihin. Muuten saatat ottaa epähuomiossa toisia kalliimman lainan. Yrityslainat ovat yleisesti ottaen suhteellisen suuria, joten niissä vertailua olisi syytä tehdä tarkasti. Mitä asioita lainoista olisi sitten hyvä tarkistaa ennen lainapäätöksen tekemistä? Ensin huomio kannattaa kiinnittää todellisen vuosikoron määrään. Se nimittäin ilmaisee kaikki lainalle tulevat kustannukset. Lainan hintahan muodostuu nimelliskorosta sekä palvelumaksuista

Toisekseen kannattaa hieman tarkastella sitä, mistä palvelumaksut muodostuvat. Niitä karsimalla lainakustannuksissa on mahdollista säästää suuria summia. Yrityslainan hakeminen on helppoa ja tapahtuu verkkohakemuksella lainantarjoajan verkkosivuilla. Lainaa voi hakea myös perinteisen pankin kautta. Lainahakemuksessa kysytään muun muassa oleellisia tietoja yrityksen toiminnasta sekä taloudellisesta tilanteesta. Lainapäätöstä ei normaalisti tarvitse odottaa kauaa, vaan usein alustava luottopäätös voidaan saada saman tien. Monesti yrityslaina myönnetään ilman takaajia tai vakuuksia.

Qred ja Suomen yrityslaina

Qred tarjoaa yrityksille rahoitusta 50 000 euroon saakka vuoden takaisinmaksuajalla. Lainaa voi hakea osakeyhtiöt, elinkeinonharjoittajat, kommandiittiyhtiöt sekä avoimet yhtiöt. Yrityksen tulee löytyä Suomen kaupparekisteristä. Tämän lisäksi yritysten vastuuhenkilöiden tulee asua Suomessa. Qredin palvelu on nopeaa. Lainahakemuksen lähettämisen jälkeen lainatarjous tulee tunnissa, ja se on voimassa seitsemän päivää. Lainatarjouksen hyväksyminen tapahtuu verkkopankkitunnuksilla. Hyväksytty laina siirretään yrityksen käyttöön mahdollisimman nopeasti. Usein laina on käytettävissä vielä saman päivän aikana.

Suomen Yrityslainan kautta yritykset voivat hakea rahoitusta toiminnalleen 25 000 euroon saakka. Uusille asiakkaille tarjotaan maksuaikaa puoli vuotta. Aiemmin lainan saaneet tai lainaa korottamassa olevat voivat saada vuoden maksuaikaa. Lainaa lyhennettään kuukausittain laskun mukaisesti, ja halutessaan jäljellä olevan lainan voi maksaa kerralla. Hakemuksen lähettämisen jälkeen lainatarjous lähetetään sähköpostitse keskimäärin kahdeksassa minuutissa, joten nopeudesta Suomen Yrityslainaa ei voi moittia. Yrityslainaa voivat saada monipuolisesti eri yritysmuotojen edustajat aina osakeyhtiöstä kommandiittiyhtiöön.

Businesscredit ja Fellow Finance

Suurempaa lainaa hakevien yritysten kannattaa kääntyä BusinessCreditin puoleen. Sieltä lainaa voi saada aina 100 000 euroon saakka vuoden laina-ajalla. Lainan saa ilman vakuuksia, mutta takaaja sille vaaditaan. Yksi takaaja riittää 20 000 euroon saakka, ja sitä suuremmissa summissa takaajia tarvitaan kaksi. Lainaa voivat hakea useat eri yritysmuodot ja riittää, että yritys on kaupparekisterissä oleva suomalainen yritys, eikä yrityksellä tai takaajalla ole maksuhäiriömerkintöjä.

Listan viimeisenä esittelyssä on vertaislainoihin keskittynyt Fellow Finance. Sen kautta kasvua havittelevat yritykset voivat hakea lainaa peräti miljoona euroa. Lainaajina toimivat yksityiset sijoittajat. Vaikka järjestely saattaa kuulostaa monimutkaiselta, sitä se ei ole. Lainaa haetaan normaalilla lainahakemuksella, jonka jälkeen hakija saa nähtäväkseen lainatarjoukset. Lainatarjouksiin on mahdollista tutustua rauhassa. Kun olet tehnyt lainapäätöksen, voit hyväksyä sen, jonka jälkeen laina siirretään mahdollisimman nopeasti yrityksen tilille.

Yhteenveto

Kuten tekemästämme listasta voi huomata, yrityksille on tarjolla lukuisia erilaisia rahoitusvaihtoehtoja, joilla voidaan korjata kassavaje tai kasvattaa liiketoimintaa. Näiden lisäksi markkinoilla on muitakin erilaisia rahoitusvaihtoehtoja tarjoavia rahoituslaitoksia. Myös erilaisten joukkorahoituspalveluiden puoleen voi kääntyä, mikäli lainan ottaminen ei syystä tai toisesta houkuta. Lainan ottamisessa on hyvä kuitenkin olla maltillinen ja ottaa lainaa ainoastaan todelliseen tarpeeseen. Varsinkin aloittelevien yritysten kannattaa tehdä tarvittavat laskelmat kunnolla, jotta lainan ottaminen on kannattavaa.