Milloin kannattaa yhdistää pikavipit?

Nykypäivänä pikavippi on suhteellisen helppo saada ja niitä otetaankin yleisesti eri syistä. Osa saattaa ottaa niitä parista eri paikasta, ja maksaa niitä pois samaan aikaan. Sinänsä tässä ei ole mitään väärää, sillä monella on lainaa useasta eri paikasta samaan aikaan. Ongelmallista tilanteessa on se, että usean korkeakorkoisen lainan samanaikainen maksaminen tulee lopulta kalliiksi. Onneksi on tarjolla keino, jolla yhdistää aiemmat pikavipit ja maksaa ne pois kerralla.
omalaina
omalaina
Korko
4.19%
Ikäraja
18 vuotta
Laina-aika
12 - 240 kk
Summat
100 - 60000 €
rahalaitos
rahalaitos
Korko
4.59%
Ikäraja
20 vuotta
Laina-aika
12 - 216 kk
Summat
500 - 70000 €
lendo
lendo
Korko
4.99%
Ikäraja
20 vuotta
Laina-aika
3 - 120 kk
Summat
50 - 50000 €
zmarta
zmarta
Korko
5.12%
Ikäraja
18 vuotta
Laina-aika
12 - 240 kk
Summat
1000 - 60000 €
etua
etua
Korko
10%
Ikäraja
18 vuotta
Laina-aika
12 - 216 kk
Summat
500 - 50000 €

Sisällysluettelo

Esimerkki lainojen yhdistämisestä

Lainojen yhdistäminen voi tuntua monimutkaiselta ja vaikealta. Sitä se ei kuitenkaan ole. Pikavippien yhdistämisestä koituvien etujen selittäminen on helpointa aloittaa esimerkillä. Kuvitellaan että Mari on ottanut pikavipin kolmelta eri rahoituslaitokselta ja yhteensä hänellä on velkaa 3 500 euroa. Lainoja hän lyhentää kuukaudessa noin 400 eurolla. Kaikki pikavipit hän on ajatellut maksavansa takaisin noin reilussa vuodessa. Kaikki kolme pikavippiä luonnollisesti kerryttää jatkuvasti korkoa, ja takaisinmaksettava lainasumma kasvaa.

Kuten yleisesti tiedetään, on pikavippien korko muita lainoja korkeampi. Pikavippien korkoa säädeltiin vuonna 2013 voimaan tulleella korkokatolla. Tämän takia nykyään pikavipin korkein mahdollinen korko on 50 %. Kyseinen korko on kuitenkin suuri. Suurempiin kertalainoihin on mahdollista saada jopa alle 10 % korko. Palataan takaisin esimerkkiimme. Mari päättää yhdistää pikavipit ja hän hakee sitä varten 3 500 euron normaalin kertalainan, jolla hän maksaa aiemmat lainat kerralla pois.

Erilaisia tapoja yhdistää pikavipit

Uuden lainan ottamisen jälkeen Marilla on ainoastaan yksi laina, joka on huomattavasti edullisempi kuin aiemmat kolme pikavippiä. Uuden lainan todellinen vuosikorko on ainoastaan 13 %. Hän lyhentää lainaa 271 eurolla kuukaudessa ja koko lainan hän on maksanut takaisin arviolta 14 kuukauden kuluttua. Hieman lyhyemmässä ajassa kuin pikavipit. Marille jää kuukaudessa 129 euroa enemmän rahaa. Halutessaan Mari voisi maksaa lyhentää lainaa suuremmalla summalla, jolloin laina olisi nopeammin kokonaan suoritettu.

Pikavippien yhdistämistä varten on mahdollista hakea normaalia kertalainaa tai lainojen yhdistämistä varten tarkoitettua järjestelylainaa. Normaali kertalaina on hieman kalliimpi kuin järjestelylaina. Useimmat rahoituslaitokset myöntävät lainaa pikavippien poismaksamista varten, sillä asiakkaan kokonaisvelka ei kasva lainkaan. Joskus jopa yhdenkin pikavipin poismaksaminen edullisemmalla kertalainalla tai järjestelylainalla on kannattavaa. Kuten esimerkissämme huomattiin, voi alentuneiden lainakustannuksien ansiosta säästää rahaa, sekä saada laina nopeammin suoritettua. Pikavippien yhdistäminen sopii siis jokaiselle, joka haluaa säästää lainakustannuksissa.

Lainojen yhdistäminen ei ole vaikeaa

Aiemmin lueteltujen etujen lisäksi pikavippien yhdistämisellä on yksi elämää suuresti helpottava seikka. Kun henkilö maksaa useaa eri lainaa takaisin, on laskujen eräpäivät useana eri päivänä ja aina pitää miettiä onko tilillä tarpeeksi rahaa lyhennyksen tekemiseen. Yhdellä lainalla tätä ongelmaa ei luonnollisestikaan ole. Moni saattaa kumminkin jäädä miettimään onko tällainen muiden lainojen maksamiseen soveltuva laina helppoa saada. Pikavippien yhdistämistä miettiville on iloisia uutisia.

Järjestelmälainan hakeminen on nimittäin tasan yhtä helppoa, kuin minkä tahansa muun lainan. Monet rahoituslaitokset myöntävät pikavippien yhdistämistä varten normaalia kertalainaa ja usea myös varta vasten lainojen yhdistämiseen tarkoitettua järjestelylainaa. Kummankin hakeminen on helppoa, eikä hakemuksen täyttäminen ole sen monimutkaisempaa kuin muunkaan lainan. Järjestelylainaa haettaessa rahoituslaitos haluaa muiden tietojen lisäksi tietää, paljonko maksettavia lainoja on yhteensä ja aiotaanko ne kaikki maksaa pois järjestelylainalla.

Yhdistäminen on kannattavaa

Pikavippien yhdistäminen siis todella kannattaa. Sen ansiosta säästää rahaa alentuneina lainakustannuksina ja taloudenhallinta on helpompaa. Ennen kaikkea poistaa laskuista aiheutuvaa stressiä. Lainojen yhdistäminen myös ennaltaehkäisee maksuhäiriömerkintöjen syntymistä, koska omaa talouttaan on helpompi hallita. Verkossa tehtävän lainahakemuksen ansiosta kuka tahansa voi yhdistää itselleen kertyneet pikavipit. Mikäli tuntuu että laskuista selviäminen on hankalaa, on hyvä ottaa yhteys lainanmyöntäjään, ja yrittää koittaa sopia esimerkiksi uusi maksusuunnitelma.