Mihin tilanteeseen pikalaina sopii?

Jokainen pyrkii elämään tavalla, joka turvaisi elintulon ja takaisi hyvän elämänlaadun. Välistä kuitenkin elämässä voi tapahtua jotain odottamatonta, jonka takia rahatilanne voi äkisti muuttua. Työt voivat päättyä äkillisesti, tai isompi sairaus pakottaa olemaan kotona. Voi olla myös tilanteita, jolloin lisärahalle on vain tarvetta, esimerkiksi lomamatkalle lähtiessä tai yllättävän menoerän tullessa eteen kuten uuden kodinkoneen hankinta. Tällöin pikalaina voi olla hyvä ja nopea helpotus.
ege
ege
Korko
20%
Ikäraja
20 vuotta
Laina-aika
1 - 12 kk
Summat
300 - 2000 €
credigo
credigo
Korko
20%
Ikäraja
20 vuotta
Laina-aika
1 - 12 kk
Summat
300 - 2000 €
vivus
vivus
Korko
20%
Ikäraja
20 vuotta
Laina-aika
1 - 12 kk
Summat
300 - 2000 €
ferratum
ferratum
Korko
21.94%
Ikäraja
21 vuotta
Laina-aika
3 - 54 kk
Summat
1 - 2000 €
limiitti
limiitti
Korko
29.6%
Ikäraja
18 vuotta
Laina-aika
1 - 36 kk
Summat
100 - 2000 €
credit24
credit24
Korko
29.97%
Ikäraja
19 vuotta
Laina-aika
3 - 36 kk
Summat
50 - 4000 €
banknorwegian
banknorwegian
Korko
29.97%
Ikäraja
23 vuotta
Laina-aika
3 - 36 kk
Summat
50 - 4000 €
bluefinance
blue finance
Korko
30.6%
Ikäraja
20 vuotta
Laina-aika
1 - 44 kk
Summat
100 - 5000 €

Sisällysluettelo

Mitä kannattaa miettiä ennen lainanhakua?

Pikalaina tarkoittaa lyhytaikaista lainaa, joka pitäisi maksaa takaisin mahdollisimman pian. Ennen pikalainaa kannattaa tarkasti miettiä sen tarvetta, ja myös takaisinmaksua. Jos rahatilanne näyttää huonolta pidemmällä aikavälillä, niin tässä tilanteessa minkäänlaiset lyhytaikaiset lainat eivät ole sopivia ratkaisuja. Pidempiaikaisten rahaongelmien ratkaisuun on hyvä kääntyä pankin puoleen tai mahdollisesti sosiaalitoimistoon. Pikalainaa voivatkin mieluusti hakea henkilöt, joilla on tasainen tulotaso ja mahdollisuus maksaa vippi takaisin nopeasti.

Niin ikään pikalaina tulisi olla viimeinen mahdollinen tapa ratkaista rahaongelma. Sillä ei missään nimessä saisi maksaa pois toisia velkoja, koska tällä tavoin velasta kasvaa vain yhä suurempi taakka – pikalainojen korot ovat alan korkeimpia. Raha-asiansa hyvin hoitavalla ihmisellä ei ole kuitenkaan mitään pelättävää. Lainattavaa summaa ei myöskään saisi liioitella, vaan lainata mahdollisimman vähän. Oman omaisuuden myyminen tai kavereilta lainaaminen ovat myös varteenotettavia vaihtoehtoja ennen pikalainan hakemista.

Miksi pikalaina eikä pankkilaina?

Monesti lainanhakija voi joutua vertailemaan pankki- ja pikalainojen välillä ennen päätöksen tekoa. Pikalainaa ja pankkilainaa vertaillessa voidaan nähdä monia eroja. Pikalainan parhain valttikortti on sen nimensä mukainen nopeus – lainattu raha on suurella todennäköisyydellä tilillä vain minuuteissa lainahakemuksen jättämisestä. Pankkilainoissa prosessi kestää pitempään ja lainarahat voidaan saada vasta muutaman päivän päästä. Niin ikään pankit ovat auki ainoastaan virastoaikoina, mutta pikalainoja voi hakea joka päivä melkeinpä ympäri vuorokauden.

Pankit voivat vaatia hakijalta myös jonkinlaisen vakuuden lainalleen, esimerkiksi henkilön, mutta pikalainat ovat poikkeuksetta aina vakuudettomia. Pikalainoja voi myös hakea aina niin alhaisesta summasta kuin 50 euroa, jota pankit eivät taas myönnä. Yleisesti ottaen pikalainojen keskiarvo on kuitenkin 300 euroa. Pikalainoja myöntävät rahoitusyritykset tarjoavat myös korottomia lainoja, jolloin esimerkiksi kuukauden sisällä haettu, käytetty ja takaisin maksettu laina ei kasvata korkoja. Tästä huolimatta pikalainoihin sisältyy kuitenkin kiinteitä kuluja.

Mitä pikalainan hakijalta vaaditaan?

Jos kaikki vaihtoehdot on punnittu ja pikalaina tuntuu sopivimmalta vaihtoehdolta, niin sitten on hyvä tutustua tarkemmin asiaan ja etsiä tietoa eri rahoitusyrityksistä. Sen voi tehdä helposti käyttäen erilaisia lainanlaskureita. Lainantarjoajien vaatimukset hakijaa kohtaan voivat vaihdella hieman toisistaan. Yleisesti ottaen lainanhakijan täytyy olla yli 18-vuotias ja hänellä pitää olla vakituinen osoite Suomessa. Niin ikään tärkeä ominaisuus on puhtaat luottotiedot – hakijalla ei saa olla luottotiedoissaan maksuhäiriömerkintää.

Lomakkeessa hakijan tulee myös täyttää tiedot maksukyvystään, esimerkiksi palkkatiedot. Hakemuksen voi tehdä joko tekstiviestillä tai täyttämällä hakulomakkeen lainantarjoajan nettisivulla. Hakulomaketta varten hakijalta voidaan vaatia myös verkkopankkitunnuksia, suomalainen pankkitili ja matkapuhelinliittymä. Tarkemmat vaatimukset ja tiedot kannattaa tarkistaa myös aina lainantarjoajan sivustolta ennen hakemuksen tekemistä. Vertaillessa on parasta katsoa erityisesti lainaan liittyviä kiinteitä kuluja sekä varsinaista vuosikorkoa, joka voi olla huomattavasti suurempi kuin mainostetaan.

Pikalainasta helpotusta elämään

Pikalaina on nopea helpotus äkkinäisiin menoihin, joihin ei välttämättä pysty varautumaan. Kodinkoneen rikkoutuminen, käyttörahaa lomamatkalle tai harrastusmenot ovat vain muutama esimerkki tilanteista, jolloin pikalainaa voi käyttää. Se voidaan myöntää minuuteissa hakemuksen jättämisen jälkeen ja rahat siirtyvät heti pankkitilille hakijan käytettäväksi. Pankkilainoihin verrattuna pikalainat eivät vaadi vakuuksia, vaan hakijalla pitää olla ainoastaan puhtaat luottotiedot. Pikalainaa hakiessa kannattaa kuitenkin aina suunnitella valmiiksi takaisinmaksu ja tutustua tarkasti lainan ehtoihin, erityisesti korkokuluihin.